In 2012, India a fost aleasa „cea mai buna destinatie din lume”. India este o destinatie la moda in randul turistilor din intreaga lume, o tara ce a fost vizitata de mii de turisti in 2016. Suprafata sa se intinde pe peste 3 milioane de kilometri patrati ceea ce inseamna ca turistii au o multime de lucruri de facut si de descoperit. Cultura, gastronomie, peisaje si decoruri de vis… India este o tara care isi asteapta turistii cu bratele deschise. Comorile turistice pe care le detine aceasta tara sunt splendide.

Regiunea Gange

Gange este considerat unul din cele mai mari fluvii din lume, simbolul sacru al hindusilor pentru care apa spala pacatele. Intreaga regiune Gange adaposteste o multime de locuri sacre.

Monumentele din India

Numeroase sunt monumentele ce au fost edificate pe varfurile dealurilor avand drept scop protejarea locuitorilor de eventualele atacuri. Fortul Mehrangarh situat la Jodhpur precum si Fortul Junagarh sunt pur si simplu magnifice si merita sa fie vizitate. Unul din cele mai cunoscute monumente din India este fara indoiala superbul Taj Mahal, un monument funerar situat in apropiere de Agra, in partea de nord a Indiei, construit de imparatul Shah Jahan in secolul XVII in memoria sotiei sale Muntaz Mahal.

Acest mausoleu este considerat cel mai important simbol al arhitecturii indo-musulmane. Este inscris in patrimoniul mondial Unesco din 1983. Orasul Varanasi este considerat cel mai sacru oras in India, incarcat de istorie. La Delhi se poate vizita templul Lotus, un loc de meditatie cunoscut la nivel mondial.

India este a doua cea mai populata tara din lume dupa China cu peste 1,2 miliarde de locuitori. Orasele indiene sunt imense si au o multime de lucruri de oferit atat in ceea ce priveste peisaje cat si monumentele. Bombay este considerat capitala cinematografica a Indiei. Vizitarea studiourilor Bollywood ii va fascina cu siguranta pe turisti. Capitala administrativa, New Delhi este un oras fascinant.

India este o tara cunoscuta pentru traditiile sale ancestrale. Una din acestea tine de vestimentatie: femeile poarta Sari traditional.Citeste: O arhitectură deosebită – oraşe vechi, temple, piramide.

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ