Considerat unul din cele mai sacre locuri din lume, daca nu cel mai sacru, orasul Ierusalim este o veritabila comoara de vestigii din trecut, amprenta credintei si a istoriei religioase. Oras sfant pentru crestini, evrei si musulmani, acest oras antic adaposteste numeroase minuni in fiecare colt al orasului. Iata doar cateva din ele.

Vechiul oras din Ierusalim 

Vechiul oras in Ierusalim adaposteste suficient de multe situri istorice si antice, atat de multe incat am putea intocmi fara probleme un top 10. In ciuda lipsei de interes de a descoperi un alt Ierusalim, vechiul oras merita sa fie prezent in topul atractiilor de vizitat. Orasul vechi este inconjurat de ruine antice, ruine printre care turistii pot avea parte de o plimbare placuta, timp de aproxmativ doua ore. In plus, panorama asupra orasului este magnifica.

Tunelurile Zidului Occidental 

In interiorul Orasului Vechi, o vizita a Zidului Occidental (Zidul Plangerii) si a tunelurilor Kotel, subterane, reprezinta una din cele mai curioase vizite ale Ierusalimului. Rezerva o vizita a tunelurilor din timp.

Muntele Maslinilor a fost teatrul ultimelor zile ale lui Iisus Christos. Muntele adaposteste o multime de biserici si memoriale, turistii au o multime de lucruri de vizitat. Privelistea panoramica asupra orasului este exceptionala.

Muntele Sion unde se odihneste Sf. David, locul unde Mantuitorul a luat ultima cina este un alt loc istoric important din Ierusalim.

Cu toate acestea, Ierusalim nu este doar un oras sfant, turistii au posibilitatea de a descoperi aici un numar mare de magazine si piete si sa cumpere o multime de produse la cele mai mici preturi. Oferta este pur si simplu impresionanta. Pasiunea pentru negocieri a vanzatorilor este deja legenda, preturile pot varia enorm.

Imaginea stranie a celor trei religii importante care coexista in Ierusalim de mai multe secole, preoti crestini alaturi de musulmani… stau dovada a faptului cat este de important orasul pentru Israel dar si pentru lumea intreaga.

Citeste: Marea Moarta, o mare unica

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ