Pierdut in mijlocul Oceanului Pacific, arhipelagul Hawaii este o destinatie pur si simplu superba. O destinatie ideala pentru cuplurile romantice, pentru amatorii de aventura, pentru familiile cu copii si pasionatii de surf deopotriva. Hawaii dispune de o multime de bogatii naturale, de peisaje unice si le ofera turistilor o multime de lucruri de facut si de vizitat.

Paradisul surfului

Surful este cu siguranta una din cele mai evidente si mai cautate activitati la Hawaii dat fiind faptul ca Hawaii este patria acestui sport nautic. Turistii vor gasi numeroase locuri ideale pentru practicarea surfului si plaje superbe, demne de carti postale. Debutantii in ale surfului nu trebuie sa isi faca griji, au posibilitatea de a lua lectii de surf aproape in orice colt al arhipelagului. Plaja din Waikiki este cel mai bun loc in care poti infrunta primul val. Aici valurile nu sunt foarte inalte. Daca esti un surfer experimentat, coasta de nord a insulei Oahu este locatia ideala pentru practicarea surfului. Turistii pot incerca aici si alte sporturi nautice precum kite-surf sau stand up paddle.

Admira un vulcan

Toate insulele din arhipelagul Hawaii sunt de origine vulcanica. De altfel, activitatea vulcanica este inca prezenta si contribuie la sporirea magiei si atractiei arhipelagului. De exemplu, in Hawaii amestecarea valurilor cu lava vulcanica este un lucru destul de des intalnit. Parcul national al vulcanilor din Hawaii situat in Big Island, cea mai mare insula de pe arhipelag este cea mai spectaculoasa atractie dar si cea mai turistica din Hawaii. Acest parc adaposteste vulcanul Kilauea, unul din cei mai activi vulcani din lume dar si vulcanul Mauna Loa, tot un vulcan activ.

Comorile naturale din Hawaii

Plecand in descoperirea insulelor din Hawaii, turistii vor descoperi o multime de comori naturale: drumetii pentru admirarea cascadelor, plimbari prin vai luxuriante si salbatice. Fauna locala este extrem de bogata datorita absentei pradatorilor. 90% din fauna este endemica. Exista o multime de specii acvatice – balene, pesti, rechini – pasari dar si animale precum cai, oi sau capre.. care ratacesc in voie pe insule.

Citeste: Insulele Bahamas, un adevarat rai pe pamant

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ