Un dicton mai vechi suna cam asa: «Dupa ce ai parcurs lumea intreaga, a mai ramas Groenlanda». Chiar daca Groenlanda este o destinatie mai indepartata, putine locuri se pot mandri cu faptul ca aduna un numar atat de mare de peisaje superbe, o lumina atat de stralucitoare si o natura atat de pura. Magnificile sale intinderi salbatice le ofera turistilor libertatea unica de se plimba in voie, fie ca au ales sa practice schiatul, sa faca o drumetie sau sa se plimbe cu sania trasa de caini.

Groenlanda este locul unor posibilitati unice in lume. Cea mai mare insula necontinentala din lume poseda cea mai mica populatie. Zeci de sate pitoresti cu case din lemn colorate marginesc coasta de vest a Groenlandei dar si cateva orasele printre care capitala Nuuk. In partea de sud, fermele de ovine inconjurate de pasuni inverzite, de culoarea smaraldului sunt absolut fermecatoare.

Iceberguri si ghetari

Peisaje grandioase, blocuri de gheata impozante, intinderi de gheata, culori profunde iata ce le ofera Groenlanda turistilor.

O destinatie atipica

Daca te-ai plictisit de vacantele la mare, de plajele cu nisip auriu, un sejur in Groenlanda este garantat altfel. O insula ce le rezerva vizitatorilor nenumarate suprize.

Inuitii, un popor primitor

Poporul din Groenlanda este deosebit de primitor. Vei gasi intotdeauna pe cineva sa te indrume, sa te ajute in cazul in care te-ai ratacit, pe cineva care sa schimbe cateva vorbe cu tine in timpul unei drumetii, sa iti ofere informatiile necesare si sa iti spuna cateva ceva despre aceasta insula aparte.

Zilele si noptile polare 

O experienta de trait macar o data in viata. Noaptea eterna pe timp de iarna, zilele fara sfarsit pe timp de vara care permit observarea aurorelor boreale. Profita de un sejur in Groenlanda pe timp de iarna pentru a face o plimbare cu sania trasa de caini.

Citeste: Locuri arctice – cele mai frumoase locuri reci din lume

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ