Daca ar fi sa alegem o tara cunoscuta de toata lumea aceasta ar fi cu siguranta Grecia. O tara bogata, cu o istorie milenara care nu inceteaza sa isi surprinda turistii in timpul unei vacante. Haideti sa descoperim impreuna Grecia, tara binecuvantata de zei.

Mostenirea antica

Atena, Sparta, Delphi, democratie, medicina, literatura, filozofie, Jocuri Olimpice si constructii imense… Grecia Antica ne-a lasat o mostenire imensa pe care vizitatorii au sansa sa o descopere in timpul unui sejur, parcurgand Peloponezul in special.

Citeste si: Grecia Antica – o civilizatie unica

Peisaje incantatoare

Dincolo de mostenirea culturala, Grecia reprezinta un mozaic de peisaje distincte. Pe continent, Meteore ofera peisaje salbatice, populate de calugari. In partea de sud, insulele sunt cele care ii incanta pe turisti: Cycladele de exemplu sunt insule de o rara frumusete, Mykonos in special, insula cunoscuta in randul petrecaretilor. Putin mai departe, insulele ioniene scot la iveala un aspect natural si salbatic, propice relaxarii si evadarii din cotidian. Autenticitatea insulei Creta nu lasa pe nimeni indiferent. Aceasta insula uriasa din Mediterana se bucura de un succes imens in randul turistilor, atat datorita plajelor magnifice pe care le adaposteste cat si datorita patrimoniului natural si antic.

Grecia este in egala masura un regat pentru simturi. Culorile sale predominante, albul si albastrul, tipice satelor grecesti sunt pur si simplu sublime. Mirosurile de pini si de maslini pe care le simtim in timpul unei plimbari sunt ademenitoare. Fara sa mai vorbim de placerile culinare: musaca, ulei de masline si iaurtul grecesc. Tavernele sunt numeroase in Grecia si isi asteapta turistii cu bratele deschise.

Citeste si: Alb stralucitor, albastru profund – experienta Santorini

O tara moderna 

Grecia nu a ramas captiva in trecut. Membra Uniuii Europene, Grecia este o tara moderna. Atena este un oras imens, cosmopolit, totodata mandru de trecutul sau Antic, de Acropole in special dar si de centrele sale comerciale in care turistii pot face shopping, de reteaua sa de transport in comun, foarte bine pusa la punct.

Grecia este fara doar si poate o tara magica, binecuvantata de zeii greci.

Citeste: Atena, orasul magic al zeilor

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ