Ingrediente:

  • 1kg cartofi fierti in coaja
  • 4 oua fierte
  • 200g telemea de oaie
  • 250g smantana
  • putin unt
  • marar
  • 5 catei usturoi
  • condimente (sare, piper, boia iute).

Mod de preparare:

  1. Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena, se cladeste compozitia: strat felli cartofi, felii oua, se presara 1/2 din branza rasa, 1/2 din condimente, strat felli cartofi, felii oua.
  2. Separat, se amesteca smantana cu usturoiul pisat fin si celelalte condimente. Se toarna peste straturi.
  3. Se presara cu restul de branza rasa, mararul si un praf de boia rosie iute pentru contrast.
  4. Se introduce in cuptorul incins pentru cca. 30 minute pana cand prinde o crusta aurie.

Servire:

Se serveste fierbinte, cu smantana amestecata cu condimente la sosiera si marar proaspat tocat. O bere neagra rece acompaniaza fericit acest gratin.
Pentru infometati, acest fel de mancare poate deveni o garnitura copioasa alaturi de o friptura la tava.

Vezi mai multe retete cu Cartofi

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ