Ingrediente:

  • carne de vaca (500 g)
  • ulei (2-3 linguri)
  • cartofi (3)
  • morcov (1)
  • ardei gras (2)
  • cepe (2)
  • fasole uscata
  • rosii (3-4)
  • oua (1)
  • smantana (1 pahar)
  • sare
  • piper
  • patrunjel.

Mod de preparare:

  1. Carnea se spala si se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu untura sa se rumeneasca putin.
  2. Se adauga cepele taiate pestisori, morcovii taiati in rondele, ardeii fideluta.
  3. Dupa ce totul a capatat o culoare aurie se adauga cartofii in cuburi, conopida, mazarea si fasolea, apoi se toarna 2 pahare de apa sau zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic.
  4. Cand cartofii sunt inca destul de tari, se aseaza in cratita feliile de rosii iar cratita se
    da la cuptor, pentru ca ghiveciul sa scada.
  5. Inaite de a-l servi, se bate oul, se amesteca cu smantana si se toarna peste ghiveci, lasand inca 10 minute cratita in cuptor.
  6. Cand mincarea este gata se presara cu patrunjel verde.

Vezi mai multe retete cu Vită

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ