Tara a contrastelor, Germania reprezinta un teritoriu cu o bogatie imensa. Patrimoniul, natural, cultura, artizanatul si industria, fac din Germania una din cele mai influente tari din Europa dar si din lume. Purtand amprenta unor traditii multi-seculare dar si instigatorul unei modernitati fervente, Germania, situata la intersectia dintre Est si Vest reprezinta nodul continentului european. Motorul sau economic, sinteza istoriei sale.

Germania, tara mama a unui numar impresionant de scriitori, artisti si oameni de stiinta, adaposteste orase ce rivalizeaza in traditii, frumuseti arhitecturale si stil de viata. Tara oraselor carismatice, dinamice si magice, Germania este traversata de fluvii superbe, acoperita de masive si coline, de campii agricole si paduri vaste. Germanii au stiut sa se construiasca intr-un cadru de viata placut, cu un urbanism decent, ritmat de o cultura populara relaxata.

Berlin este capitala Germaniei, un oras fascinant, cu o identitate puternica si proprie. La fel ca in cazul marilor metropole, Berlin este vazut drept o insula urbana. Berlin, cea mai frumoasa capitala europeana este si un oras din Brandebourg. Berlin este un oras strans legat de teritoriul Brandebourg. Actualmente un land din partea de est rural si forestier, relativ sarac si marginalizat, acesta din urma poarta urmele unei istorii prestigioase care a facut din el centrul statului prusian pe vremuri.

München este un oras european cosmopolit. Intr-o combinatie suprinzatoare, München combina eleganta bulevardelor uriase cu barurile si halbele de bere. München adaposteste cele mai multe teatre din Germania dar si o multime de muzee, un numar destul de mare de gradini elegante si mii de taverne si baruri.

Frankfurt reprezinta centrul financiar si geografic al Germaniei occidentale, contribuind in mare parte la prosperitatea tarii. Städel este unul din cele mai importante muzee de arta germana si adaposteste o colectie remarcabila de picturi din epoca Renasterii pana in secolul XX. La o ora distanta de Frankfurt, orasul universitar Marburg, cu stradutele sale pavate, cafenelele si puburile aglomerate, merita sa fie vizitat.

Test de cultura generala: Care sunt capitalele tarilor europene?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ