Georgia, situat in partea de nord a Floridei este cel mai mare stat din partea de est a Mississippi. Un stat in care romantismul si traditiile din Vechiul Sud sunt inca in floare. Colonia Georgia, a 13-a ca numar din cele 13 colonii de origine, a fost fondata in 1733 de catre britanicul James Ogletorphe si a fost denumita in onoarea regelui Angliei, George al III-lea. Georgia se alatura confederatiei pe data de 19 ianuarie 1961 si devine una din cele sapte state confederale.

Georgia este cel mai important producator de peste, nuci de pecan si de arahide din Statele Unite. Georgia este marginita la sud de Florida, la vest de Alabama, la est de Carolina de Sud si la nord de Tennessee si Carolina de Nord. In Georgia, in partea de nord a Atlantei este situat Appalachian Trail, unul din cele mai lungi trasee montane din lume ce strabate numai putin de 14 state pe o distanta de 43 de kilometri.

Atlanta a fost fondata in anul 1837 si a devenit capitala Georgiei in 1868. In 1864, in timpul Razboiului de Secesiune, Atlanta a fost grav afectata. Reconstruita rapid, Atlanta isi dubleaza populatia in scurt timp si in mai putin de cinci ani devine capitala Georgiei. Actualmente, Atlanta este un centru economic, printre altele, sediul celebrei companii Coca-Cola, celebra bautura inventata in 1886 de doctorul Pemberton.

Atlanta este orasul natal al lui Martin Luther King al carui viata si opera sunt comemorate in districtul istoric national ce ii poarta numele.

Savannah, situat pe coasta, este unul din cele mai fermecatoare orase din Vechiul Sud, un excelent exemplu de America de altadata. Savannah poseda cel mai vast cartier istoric din Statele Unite. Owens-Thomas House este un frumos exemplu de arhitectura Regency.

Folkston Funnel se afla una din cele mai frumoase platforme de observare a trenurilor (Tain Viewing Platform). O adevarata bucurie pentru pasionatii de trenuri care pot admira de aproape insa in siguranta deplina peste 60 de trenuri ce parcurg aceasta cale ferata dubla cunoscuta sub numele de Folkston Funnel, o importanta axa ferioviara in regiune.

O alta atractie apreciata de turisti este parcul de atarctii Six Flags Over Georgia coceput pentru amatorii de senzatii tari.

Citeste: Restaurantele americane şi consumul de alcool

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ