Franta este prima destinatie turistica din Europa, un lucru care nu ne surprinde deoarece aceasta tara dispune de o multitudine de atractii turistice, de monumente istorice importante si o multime de alte situri. Palate si castele de vis, o cultura si o istorie ce au influentat soarta intregii lumi, Franta este tara cu cei mai multi turisti din lume.

Citeste: Paris – oraşul luminii

Disneyland Paris este un parc de atractii deschis in 1992, destinatia turistica numarul unu din Franta cu milioane de vizitatori an de an. Un loc minunat si feeric atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.

Muzeul Luvru este unul din cele mai frumoase muzee din lume, cu Gioconda sa dar si o multime de alte opera majore. Muzeul Luvru, fostul palat al regilor francezi s-a transformat intr-un muzeu dupa Revolutie si este unul din cele mai vaste muzee din lume, cu o suprafata totala de 210 000 mp din care 60 000 sunt consacrati expozitiilor.

Turnul Eiffel reprezinta simbolul Frantei si a fost construit in 1889. Este vizitat, an de an, de aproximativ sapte milioane de vizitatori si a devenit de-a lungul vremii simbolul Parisului si a Frantei deopotriva.

Cunoscut si recunoscut in lumea intreaga, Castelul Versailles este cel mai vizitat castel din Franta, cu peste sase milioane de turisti, an de an. Unul din cele mai mari castele din Europa, Versailles este inscris in patrimoniul mondial Unesco si reprezinta un veritabil simbol al perfectiunii, clasic si complex totodata.

Muzeul d’Orsay este un muzeu celebru in lumea intreaga pentru faptul ca adaposteste cea mai mare colectie de arta impresionista. Muzeul este situat in vechea gara Orsay, un edificiu construit pentru expozitia universala din 1900 si inaugurat in 1986 dupa reamenajarea vechii gari Orsay. Muzeul adaposteste peste 5000 de picturi.

Dupa Turnul Eiffel, Arcul de Triumf este al doilea simbol al Frantei. Construit la ordinul lui Napoleon intre anii 1806-1836, Arcul de Triumf a fost ridicat in onoarea armatei lui Napoleon. Este cel mai mare arc din lume cu o inaltime de 45 de metri.

Citeste: Obiective turistice – Ce să vizitez în Paris?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ