Florida este cunoscuta sub denumirea de „Statul Soarelui” deoarece este un oras insorit, cu plaje de vis scaldate de albastrul cerului care se confunda in mod admirabil cu verdele marii si unul din cele mai turistice orase din America. Situat intre goful Mexic si oceanul Atlantic, acest mic stat va fi cu siguranta pe placul iubitorilor de natura datorita prezentei numeroaselor parcuri si rezerve naturale destul de diversificate.

O multime de gradini si parcuri exotice.

Ar fi pacat sa te afli in Florida si sa nu vizitezi gradinile Harry P. Leu. Aceste gradini sunt celebre pentru bogatia plantelor exotice colectionate de Harry P. Leu, un om de afaceri american. Actualmente, gradinile sunt cele mai frumoase dar si cele mai vechi din regiune. Daca te afli in zona trebuie sa profiti si sa vizitezi neaparat parcul de atractiii Walt Disney, un loc privilegiat care va fi pe placul celor mari si celor mici deopotriva.

In partea de sud a Floridei, in arhipelagul Keys se afla un alt parc de atractii: parcul national Dry Tortugas sau Leu House Museum. Renumele acestui parc este dat fara indoiala de prezenta numeroaselor insule nisipoase cu fauna submarina diversificata. O legenda se adauga povestii comorilor inghitite, cea a unor naufragiati care calatoreau pe aceste ape tulburi.Sanctuare naturale. Tot in partea de sud a Floridei, insa de data aceasta intr-o zona subtropicala umeda, turistii au posibilitatea de a vizita parcul national Everglades, inscris in patrimoniul national UNESCO inca din anii 80. Parcul adaposteste mai multe specii de mamifere si de pasari rare precum crocodilul american sau pantera de Florida. Este refugiul a peste 300 de specii de pasari si de pesti de apa dulce, a 50 de reptile si 40 de specii de mamifere terestre.

Pe coasta de est, intinsa pe o suprafata de 45 de hectare se afla gradina zoologica Jacksonville, un veritabil sanctuar natural ce adaposteste un numar mare de animale salbatice din Australia si Africa. Jaguarii reprezinta principala atractie a gradinii zoologice.

Citeste: Nashville, orasul cantecului si al muzicii

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ