Daca vrei sa iti petreci urmatoarea vacanta in Italia, Florenta este unul din cele mai potrivite orase pentru asta. Aceasta bijuterie a Toscanei figureaza pe lista celor mai frumoase orase din lume. Incarcat de istorie, orasul Florenta este considerat o bijuterie a Renasterii si a Europei totodata. Muzee, galerii de arta si cladiri istorice perfect conservate, Florenta va fi cu siguranta pe placul amatorilor de arta si nu numai.

Citeste: Toscana, inima verde a Italiei

Pentru a profita din plin de un sejur in Florenta iti recomandam sa iti achizitionezi cei mai confortabili pantofi deoarece cea mai buna modalitate de a admira acest centru istoric al Europei este mersul pe jos. Inarmeaza-te cu un ghid turistic pentru a avea mai multe informatii cu privire la istoria orasului, a personajelor istorice si monumentelor de vizitat. Astfel, iti vei putea planifica mai eficient timpul pe care il ai la dispozitie pentru vizitarea orasului. Nu uita de aparatul foto pentru a putea imortaliza amintirile de vacanta.

Galeria Uffizi este un palat florentin, unul din cele mai potrivite muzee de vizitat pentru cei care vor sa admire arta Renasterii. Unul din cele mai vechi muzee dar si cele mai celebre muzee ale lumii occidentale. Adaposteste cea mai frumoasa colectie de picturi italiene, fiecare fiind unica in genul sau. Turistii pot admira operele unor pictori cunoscuti precum Botticeli, Leonardo da Vinci sau Michelangelo. Datorita lungilor cozi de asteptare iti recomandam sa iti cumperi un bilet din timp.

Piazza della Signoria reprezinta inima orasului Florenta. Aceasta piata a fost centrul politic si martora numeroaselor evenimente istorice. Veritabil muzeu in aer liber, piata adaposteste cladiri magnifice precum Palazzo Vecchio. Fantana lui Neptun a fost sculptata de Bartolomeo Ammannati si de Giambologna.

Ponte Vecchio este unul din cele mai vechi poduri medievale dar si cel mai fotografiat din Florenta. Se caracterizeaza prin casele mici aliniate pe ambele parti ale podului. De altfel, podul se afla printre putinele de acest gen care mai adapostesc case.

Citeste mai multe despre Italia

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ