În această discuţie aprinsă s-a implicat foarte activ un apărator al originii extraterestre a civilizatiei vechi egiptene, cunoscutul ufolog Richard Hogland. După parerea sa, egiptenii provin din nişte marţieni care au vizitat la un moment dat Pământul, iar hieroglifele tainice confirmă fără nicio îndoială ipoteza sa.

Egiptul Antic era foarte asemanator planetei Marte prin configuraţia sa geografică şi tocmai de aceea extratereştrii s-au stabilit aici. Iar piramidele şi faţa Sfinxului fotografiate de staţiile de cercetare automate ale SUA, trimise pe Marte, consideră Hogland, atrag asupra lor tot felul de obiecţii.

Pe frescele din templul din Abydos, în afară de un elicopter, este zugrăvit şi un submarin. Exactitatea proprie egiptenilor, cărora le place să redea toate detaliile, nu a lasat nicio urmă de îndoială despre ceea ce a vrut să deseneze artistul. Cercetatorii s-au dovedit a fi din nou departe de dezlegarea tainei frescelor şi a hieroglifelor.

Toată lumea ştie că pe Marte nu există nicio mare şi, după cum afirmă astronomii cu autoritate, nu a existat niciodată. De aceea, ipoteza curajoasă a lui Hogland despre sosirea marţienilor nu a scăpat de critică. La un moment dat a fost uitat şi Hogland, dar numai până la apariţia unei noi senzaţii.

Pe neaşteptate, în ultimul deceniu al secolului al XX-lea, teoria lui Hogland a început să fie susţinută cu tărie de mulţi cercetători ai planetei Marte, care s-au ocupat o perioadă foarte mare de timp cu studierea planetei roşii. După parerea lor, insuccesele permanente ale staţiilor cosmice interplanetare, care nu pot ateriza în mod normal pe suprafata planetei Marte şi fie îşi întrerup pe neaşteptate legatura cu Pământul, fie dispar fără urmă, sunt strâns legate de hieroglifele enigmatice din templele egiptene.

Cum poate fi înteles acest lucru? După părerea cercetătorilor, în jurul lui Marte, cu milioane de ani in urmă, a fost creat un mijloc unic de protecţie antirachetă pentru apărarea de oaspeţii nepoftiţi, curioşi şi cu atât mai mult agresivi.

Ufologii care susţin acest punct de vedere ştiu să combată critica îndreptată împotriva lor. Când li se spune că pe Marte au fost fixate aparate automate şi au fost transmise o serie de fotografii, care au arătat că nu există niciun fel de civilizaţie martiană, ei răspund: „Puteti să vedeţi numai ceea ce vă place sau să arătati numai ceea ce vreti.”

Sacerdoţii egipteni ştiau să călătorească în timp

Dispute şi ipoteze sunt foarte multe. Un punct de vedere foarte interesant a avut si egiptologul Bruce Rowls. Acesta presupune pe un ton destul de serios faptul că în trecut nu au existat nici un fel de expediţii interplanetare pe Pământ de pe alte sisteme solare sau de pe Marte. După parerea acestui cercetător, sacerdoţii Egiptului Antic, care stăpâneau nişte cunoştinţe necunoscute nouă şi alcătuiau casta (grup social închis) celor iniţiaţi, au descoperit în intunericul templelor lor secretele naturii unul dupa altul.

A fost demonstrat cu exactitate că egiptenii ştiau să obtina curentul electric şi să îl folosească în scopuri proprii. Bateriile create de ei sunt, comparativ cu cele de astăzi, primitive, dar nu trebuie să uităm ca ele au fost construite în urmă cu 3000 de ani. Mai departe, după cum presupune Rowls, sacerdoţii din Egiptul Antic puteau printr-un mijloc necunoscut ştiinţei contemporane să privească în viitor. S-ar putea ca ei să fi avut şi o maşină a timpului, care însă nu a ajuns până la noi. Dacă sacerdoţii puteau să călătorească şi să vadă în viitor, tocmai de acolo au copiat avioanele de luptă, elicopterele şi submarinul.

Sincer vorbind însă, versiunea lui Rowls stă pe acelasi teren nesigur ca şi ipoteza lui Hogland. Dacă sacerdoţii antici ştiau să pătrundă în viitor, de ce nu au zugrăvit în templele lor, de exemplu, rachetele balistice sau submarinele contemporane? Oare ele nu ar fi atras atenţia anticilor la fel de mult ca şi un elicopter?, s-au exprimat oponenţii lui Rowls.

Cercetatorii continuă însă disputele. Unii presupun ca vechii egipteni deţineau multe secrete ale călatoriei pe calea aerului şi chiar ştiau să zboare. Cu timpul, aceste secrete au fost însa uitate. Alţi cercetatori consideră că imaginaţia foarte bogată şi dorinţa de a vedea în hieroglifele enigmatice ceea ce vor i-au ajutat pe entuziaşti să vadă în desenele egiptene şi in basoreliefuri elicoptere şi submarine.

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ