Inca de la o varsta frageda, cu totii am fost fascinati de lumea Faraonilor, de piramide si de Egiptul Antic. Am invatat cateva lucruri despre Egiptul Antic la scoala si ne-au ramas intiparite in memorie intinderile vaste de nisip si sarcofagele, unele mai bogat decorate decat altele, in functie de dinastia din care facea parte persoana respectiva. Pentru a-si potoli aceasta sete pentru Egipt unii viziteaza muzee si expozitii, altii pornesc in explorarea acestei tari magnifice.

O prima oprire in timpul unei calatorii in Egipt se poate face la Muzeul Egiptean din Cairo. Orasul Cairo este de obicei punctul de intrare al turistilor in Egipt. Muzeul Egiptean este unul din cele mai interesante din tara deoarece adaposteste peste 160 000 de piese diferite. Atractia acestui muzeu este fara indoiala comoara lui Tutankamon care, timp de mai multe decenii a starnit interesul mai multor vanatori de comori, exploratori si arheologi. Toate marile dinastii sunt reprezentate in acest muzeu.

Platoul Gizeh reprezinta a doua oprire obligatorie in timpul unei calatorii in Egipt. Odata ajuns aici, vei beneficia de cea mai frumoasa panorama de pe pamant. In fata acestor minunatii nu putem sa ne intrebam decat cum au putut fi ele construite in urma cu cateva mii de ani de oameni care detineau doar tehnici rudimentare.

La Teba, turistii pot admira ruinele de la Karnak si templele numeroase sau sa plece in descoperirea necropolelor regale. Daca ai mai mult timp la dispozitie nu ezita sa faci o croaziera pe Nil. Acest fluviu se afla la baza dezvoltarii civilizatiei egiptene.

Egipt adaposteste trei statiuni de vis. Hurghada este situata la tarmul Marii Rosii, este una din cele mai cunoscute statiuni din Egipt. Plajele sunt acoperite cu nisip fin, fierbinte. El Gouna este considerata Venetia Egiptului si se afla la cateva minute distanta de Hurghada. Sharm El Sheikh este o alta statiune superba a litoralului egiptean si ofera o multime de facilitati.

Citeste: Cairo, orasul perla al Egiptului

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ