Ecuador este o tara magnifica, unica, una din cele mai frumoase din lume. O tara ce adaposteste munti vulcanici, jungle luxuriante si un litoral splendid. Locuitorii Euadorului sunt caldurosi iar unele orase extrem de animate.

Cotopaxi

Unul din lucrurile ce a sporit popularitatea Ecuadorului sunt vulcanii sai. Cotopaxi reprezinta al doilea varf muntos din tara ca marime si in egala masura un magnific vulcan inzapezit. Dispune de unul din rarele ghetare situate de-a lungul ecuatorului. Este situat in apropiere de Quito ceea ce inseamna ca turistii pot face o excursie pana aici pentru a vedea vulcanul de aproape.

Quilotoa este un magnific lac-crater, format in momentul in care varful unui vulcan a explodat, in urma cu 800 de ani. Lacul este adanc, de peste 250 de metri, apele sale sunt magice. Culorile variaza intre albastru si verde.

Basilica del Voto Nacional

Vizitatorii orasului Quito nu trebuie sa rateze aceasta catedrala uimitoare. Este cea mai mare catedrala neo-gotica din emisfera occidentala asta in ciuda faptului ca nu este terminata. Legenda locala spune ca incheierea constructiei la catedrala ar aduce sfarsitul lumii.

El Panecillo este asemeni statuii lui Christos Mantuitorul care domina Rio de Janeiro. El Panecillo pazeste si domina orasul Quito. Acest vulcan dispune in varful sau de o statuie a Fecioarei Maria. Statuia este cu adevarat unica, una din singurele reprezentari ale Fecioarei cu aripi de inger. A fost construita cu ajutorul a peste 7000 de piese din aluminiu si masoara 45 de metri.

Malecon 2000

Guayaquil este un oras tanar si animat iar Melecon 2000 este inima acestuia. O plimbare pe malul raului ofera o priveliste splendida asupra muzeelor, artei si ambiantei tarii. Locul ideal pentru a savura preparate delicioase, fine si pentru a face shopping.

Parcul national Cajas este un parc magnific ce le ofera vizitatorilor nu mai putin de 250 de lacuri de explorat. Adaposteste in egala masura o mare diversitate de plante si animale, inclusiv o colectie de plante si de mirodenii, cea mai diversificata de pe Pamant.

Tena

Numerosi sunt turistii sositi in Ecuador care se priveaza de jungla pentru a profita de munte, insa zona amazoniana a tarii merita sa fie explorata.

Citeste: Comores, un paradis multicultural si protejat

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ