Ingrediente:
- Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat)
- 150 g ceapa
- 100 g franzela
- 50-80 ml untdelemn
- 100 ml smantana (se poate si fara)
- 3-4 oua
- sare
- piper
- enibahar
- marar
- patrunjel
- tarhon.
Mod de preparare:
Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plaminii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu varf de sare, cate un varf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasand sa se prajeasca la foc mic acoperite, pana cand scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela inmuiata o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smantina, ouale intregi, cateva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cate o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine.
Vezi mai multe retete de Friptură