Ingrediente:

  • Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat)
  • 150 g ceapa
  • 100 g franzela
  • 50-80 ml untdelemn
  • 100 ml smantana (se poate si fara)
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • enibahar
  • marar
  • patrunjel
  • tarhon.

Mod de preparare:

Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plaminii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu varf de sare, cate un varf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasand sa se prajeasca la foc mic acoperite, pana cand scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela inmuiata o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smantina, ouale intregi, cateva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cate o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine.

Vezi mai multe retete de Friptură

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ