Din toate perlele din Caraibe, Santa-Lucia este fara indoiala cea mai impresionanta datorita curiozitatii sale geologice. Aceasta insula vulcanica, la jumatatea drumului dintre Martinica si Saint-Vincent impresioneaza prin frumosii sai munti salbatici, padurile sale luxuriante, pamanturile cultivate, plajele superbe si prin cele doua varfuri vulcanice gemene, Gros Piton si Petit Piton. Cele doua varfuri au o inaltime de 798m deasupra nivelului marii. Vulcanul insulei, denumit Soufriere reprezinta una din principalele atractii ale insulei.

Chiar daca insula Santa-Lucia are acelasi trecut istoric ca si surorile sale din Caraibe, luptele dintre englezi si francezi au fost mai violente decat in alte locuri. Azi, limba oficiala pe insula este engleza insa creola, un derivat al francezei este dialectul vorbit de majoritatea localnicilor de pe insula. Atmosfera franceza se simte in orase precum Castries, capitala insulei dar si in Vechiul Port.

Santa-Lucia este o insula vulcanica superba cu paduri tropicale exuberante, plaje imaculate si pamanturi agricole vaste. Excursii cu vaporul le sunt propuse turistilor. Turistii pot fi siguri de faptul ca vor petrece o zi minunata admirand insula de pe mare, ba chiar au posibilitatea de a arunca ancora si de a face un pic-nic intr-un loc magic.

Castries, capitala insulei Santa-Lucia este inconjurata de coline. In marele parc Derek Walcott Square, o catedrala datand din secolul 19 se adaposteste la umbra unui arbore vechi de 400 de ani. In capitala exista o piata animata si colorata care va fi cu siguranta pe placul turistilor. Pe Morne Fortuna, colina norocului turistii pot vizita fortificatiile care protejeaza orasul si sa profite de o panorama superba.

Nordul insulei. Strazile din Gros Islet, pe coasta de nord-vest a insulei se animeaza in fiecare zi de vineri in timpul unei petreceri. Pigeon Island National Landmark adaposteste un muzeu care spune povestea insulei. Anse la Raye este un sat de pescari colorat. Marigot Bay este paradisul pasionatilor de yachting.

Sudul insulei. Drumul ce leaga Soufriere de Fond Saint-Jacques traverseaza padurea de la vest la est. Turistii vor trece pe langa cascade de apa si surse de apa calda. Satele pitoresti Choiseul si Laborie merita o vizita.

Citeste: Insulele Bahamas, un adevarat rai pe pamant

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ