Anglia nu este o destinatie exotica insa este o tara interesanta de vizitat datorita muzeelor sale, traditiilor si peisajelor magnifice.

Londra este un oras dinamic ce merita sa fie vizitat. Cartierul Notting Hill este un cartier pitoresc cu casele sale mari in stil victorian. In imediata apropiere se intinde plamanul verde al capitalei, Hyde Park, pe care vizitatorul trebuie sa il traverseze pentru a ajunge la Palatul Buckingham, deschis partial publicului. In apropiere de cartierul afacerilor se inalta impozanta Catedrala Sf. Paul, reputata pentru domul sau, unul din cele mai mari din lume. Putin mai departe, vechiul parc regal Saint James este inconjurat de monumente maiestuoase precum Palatul Westminster si turnul sau cu ceas, Big Ben. In partea de est este situat emblematicul Turn al Londrei, clasat in patrimoniul mondial Unesco. Dupa traversarea Tower Bridge turistii au posibilitatea de a urca in London Eye pentru o panorama de neegalat asupra orasului. Londra adaposteste o multime de muzee frumoase precum British Museum, National Gallery, Tate Gallery si Somerset House.

Descopera Anglia

In inima Angliei, Stratford-upon-Avon este cunoscut drept locul de nastere a lui Shakespeare. Casa-muzeu a dramaturgului si Royal Shakespeare Theatre merita o escala.

In partea de sud-vest a Angliei, Bath este un orasel fermecator, celebru pentru apele sale termale. Royal Crescent, admirabil pentru arhitectura sa georgiana si cladirile dispuse in semi-cerc, ofera un ansamblu armonios. In partea de nord-vest, Liverpool este un oras portuar celebru pentru faptul ca aici a luat nastere legendarul grup Beatles dar si pentru cluburile de fotbal. In centrul orasului vizitatorul va fi fara indoiala impresionat de magnifica Saint George’s Hall care seamana cu un templu grec. Portul, clasat in patrimoniul mondial Unesco, concentreaza muzee numeroase precum Muzeul Maritim si Tate Liverpool.

Arhitectii britanici si-au adus contributia la numeroase stiluri de-a lungul vremii, incluzand arhitectura Tudor, stilul georgian si barocul englez, stiluri vizibile pe intreg teritoriul tarii.

Citeste: Anglia medievala, o istorie impresionanta

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ