Din punct de vedere geografic Danemarca reprezinta cea mai mica si cea mai sudica tara din Europa de Nord dar si cea mai veche. In 2013 Danemarca a fost aleasa drept tara cu cei mai fericiti locuitori din lume in cadrul unui clasament intocmit de Organizatia Natiunilor Unite.

Principala destinatie turistica din Danemarca este capitala sa, Copenhaga. Orasul Copenhaga este una din cele mai vechi capitale din Europa iar arhitectura sa istorica, muzeele si atmosfera sa romantica, in preajma Craciunului in special, fac din Copenhaga cea mai importanta si cea mai vizitata atractie din Danemarca.

Danemarca este cel mai vechi regat din Europa. Vechile castele regale si nobilimea daneza sunt o atractie de vizitat. Printre cele mai cunoscute castele amintim castelul Kronborg in partea de nord a orasului Copenhaga si castelul Rosenborg situat in capitala daneza. In imprejurimile capitalei turistii pot vizita orasul Roskilde si catedrala sa frumoasa inscrisa in patrimoniul mondial Unesco si muzeul navelor vikinge.

In Jutland, intre orase istorice turistii pot vizita Aarhus, un oras ce adaposteste o multime de muzee, biserici, castele si monumente. Aarhus este unul din principalele porturi ale tarii. In apropiere de Aarhus se poate vizita castelul Rosenholm si micutul dar pitorescul sat Ebeltoft. In partea de sud a orasului Aarhus se afla situl Jelling Mounds pe care Unesco l-a inclus in patrimoniul mondial. Aici turistii pot admira faimoasele pietre runice, martore ale introducerii crestinismului in Danemarca. Biserica medievala din apropiere este si ea inscrisa in patrimoniul mondial Unesco.

Aalborg, in partea de nord a tarii este un alt loc important de vizitat cu un oras vechi de-a dreptul magnific, un castel si numeroase cladiri vechi. In apropiere se afla orasul Viborg cu superba sa catedrala medievala. La Jutland cea mai importanta atractie pentru copii este fara indoiala parcul de atractii Legoland.

Pe insula Fionie se poate vizita orasul Nyborg si castelul sau medieval. In partea de sud a insulei castelul Egeskov, un castel din perioada Renasterii, unul din cele mai frumoase din Danemarca, isi asteapta cu nerabdare turistii.Danemarca

Test de cultura generala: Care sunt capitalele tarilor europene?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ