Croatia este o tara magnifica, situata la intersectia dintre Mediterana si Europa Centrala, un spatiu maritim si continental. Croatia este un veritabil paradis pentru vacantele balneare, pentru practicarea sporturilor in aer liber, pentru amatorii de cultura dar si pentru gurmanzi. Coasta croata este cea mai decupata din Mediterana cu cele 1244 insule si insulite din care aproximativ 600 sunt locuite

Croatia este o destinatie perfecta de calatorie, cu un climat si un meteo aproape de perfectiune. Croatia beneficiaza de un litoral exceptional si de golfuri magnifice. Chiar daca numeroase sunt regiunile din Croatia care s-au urbanizat in ultima perioada, turistii mai au inca posibilitatea de a gasi paradisuri ascunse. Croatia este sinonima cu peisaje magnifice: munti superbi, paduri dese si vaste si zone rurale pline de farmec. Constienta de atuurile sale de necontestat, Croatia a creat nu mai putin de opt parcuri nationale. Cel care inglobeaza lacurile Plitvice, in apropiere de Zadar, este cu siguranta cel mai frumos dar si cel mai popular.

Croatii poseda o identitate puternica si se diferentiaza de vecinii lor din Balcani prin conceptia lor de viata, influentata de Occident. Cultura lor, influentata de exuberanta mediteraneana si caldura Europei Centrale este cu adevarat pasionanta. O calatorie in Croatia este sinonima cu descoperirea unui popor primitor si festiv.

Invaziile succesive pe care le-a cunoscut Croatia au permis crearea unui patrimoniu arhitectural exceptional. Romani, venetieni si austrieci au lasat in urma lor monumente superbe. Orase precum Zageb sau Dubrovnik, considerate bijuteria Adriaticii, beneficiaza de o istorie bogata si o multime de atractii. Muzeele croate au sarcina de a pastra si proteja aceste vestigii arheologice pretioase.

La aceste minuni istorice se adauga o traditie artistica. In perioada Renasterii tara a avut una din cele mai mari scoli de arta sacra. Actualmente, Croatia este animata de evenimente culturale de exceptie, capitala in special.

Un popor fascinant, o natura protejata, un patrimoniu istoric exceptional si o efervescenta artistica, ce poti cere mai mult de la o tara?

Test de cultura generala: Care sunt capitalele tarilor europene?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ