Coreea de Nord este inca o tara misterioasa pentru multi dintre noi, cunoscuta in special pentru diferitele conflicte politice provocate, putini cunosc diversitatea locurilor adapostite de aceasta tara.

Auzind numele acestei tari gandul ne duce imediat la monumentele uriase ridicate in onoarea lui Kim II-sung, fondatorul natiunii. Acesta din urma, mort in 1994, ramane “presedintele etern” al tarii. Fiul sau, Kim Jong-II este considerat de populatie un fel de zeu viu chiar daca momentele in care se exprima in public sunt extrem de rare si nu stim mare lucru despre el. Bine ati venit in Republica populara democratica Coreea, una din cele mai stranii destinatii turistice din lume.

Pyongyang este capitala tarii, un oras ce aduna parca toate monumentele ridicate in onoarea lui Kim II Sung precum si simbolurile luptei impotriva dusmanilor japonezi, sud-coreeni si americani. Cateva exemple: colina Mansuadae si statuile sale de bronz infatisandu-i pe Kim II Sung si Kim Jong II, Arcul de Triumf, Turnul Juche si Palatul Kumusan.

Piata centrala din Pyongyang este locul in care se organizeaza numeroase defilari militare si surprinde prin edificiile masive care o inconjoara.

Monumentele si siturile istorice de la Kaesong sunt situate in sudul tarii si curprind numeroase bunuri din perioada dinastiei Koryo (918-1392). In aceasta regiune turistii pot vizita palate, morminte, ziduri. Un sit arheologic, martor al tranzitiei de la principiile budiste la principiile confucianiste nu trebuie sa fie ratat de pasionatii de istorie.

Complexul de morminte Goguryeo 

Regatul Goguryeo a dominat cel putin 700 de ani o mare parte din Asia de Nord-Est. Cea mai considerabila mostenire a Imperiului Goguryeo este data de complexul de morminte cu acelasi nume. Zeci de morminte decorate cu superbe picturi murale, unul din singurele vestigii lasate de aceasta cultura. Aceste picturi reprezinta o marturie a vietii de zi cu zi din aceasta epoca.

Citeste: O arhitectură deosebită – oraşe vechi, temple, piramide.

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ