Obscura, densa, impenetrabila… acestia sunt termenii asociati in mod traditional cu aceasta tara. Cu toate acestea, Congo este o tara ce merita sa fie vizitata: exploreaza muntii si padurile tropicale, aventureaza-te pe fluviul de la care tara isi trage numele si vei descoperi un pamant intact, deloc afectat de turismul in masa.

Stat din Africa Centrala, Republica Democratica Congo este o tara bogata in minerale pretioase, aur si diamante in special. Insa, poporul acestei tari a avut foarte putin de castigat de pe urma acestor bogatii din cauza numeroaselor conflicte ce au lovit tara de-a lungul vremii dar si din cauza guvernarii gresite.

Marginita de fluviul Congo, Kinshasa, capitala tarii este un amestec de verdeata si cultura. Pe varful muntelui Ngaliema, se afla resedinta presedintelui republicii, dotata cu un parc si o gradina zoologica privata si care domina intregul oras. Cladirea Organizatiei Unitatii Africane se poate recunoaste de departe datorita fantanilor si frescelor murale din ceramica. Turistii nu trebuie sa rateze Simfonia Artelor care gazduieste expozitii variate si Academia de Arte Frumoase unde pictori si sculptori contemporani isi expun cu mandrie operele de arta.

Centrul cultural francez propune o serie de expozitii, manifestari artistice si ateliere. Turistii aflati in Congo cu familia pot vizita gradina zoologica si sa admire crocodili, rinoceri, maimute, ursi sau magari. Piata Artistilor este consacrata obiectelor tarditionale in timp ce Piata Mare le ofera turistilor peste proaspat si obiecte de artizanat.

Cascada Lukaya este ideala pentru balaceala si relaxare intr-un cadru amenajat. In apropiere, sanctuarul lui Lola ya bonobo reprezinta o vizita obligatorie datorita coloniei sale de maimute bonobo. Pasionatii de arta africana vor explora cu placere regiunea Kinsuka. O vizita in Congo nu este completa fara vizitarea plajelor de nisip fin de la Mfuti si vizitarea parcului botanic Kisansu. Congo adaposteste o multime de parcuri nationale de exceptie clasate in patrimoniul mondial Unesco. Parcul Garamba adaposteste rinoceri albi, girafe si elefanti intr-un mediu de savana in timp ce parcul Kahuzi-Biega merita sa fie vizitat datorita vulcanilor sai si coloniei de gorile.

Citeste: Africa de Sud, tara diamantelor, aurului si platinei

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ