Comores, cu o suprafata totala de 2015 km² este un arhipelag situat in inima Oceanului Indian, mai precis intre Madagascar si coasta de est a Africii. Turistii au posibilitatea de a descoperi acest arhipelag, compus din patru insule, Grand Comore cu o suprafata de 1148 km², Anjouan cu 374 km², Mayotte cu o suprafata de 424 km² si Moheli cu o suprafata de 290 km².Comores

Fiecare din aceste insule se afla la o distanta mica una de alta, aproximativ 40-50 de kilometri. Comores numara in jur de 900 000 de locuitori repartizati pe cele patru insule. Cea mai populata dintre insule este Anjouan. Populatia din Comores este relativ tanara.

Comores beneficiaza de un climat bland cu temperaturi medii de 24 de grade din mai pana in septembrie si de 28 de grade din decembrie in martie. Din luna noiembrie pana in mai climatul este calduros si ploios din cauza musonului care vine din nord-vest. In schimb, din luna mai pana in octombrie climatul este mai uscat, temperat.

Activitatile oferite de arhipelagul Comores sunt numeroase, turistii vor avea ocazia sa descopere o fauna si o flora endemica extrem de interesanta in timpul acestui sejur insolit. Principala resursa turistica din Comores este data de scufundarile submarine cu locuri calificate de profesionistii in ale scufundarilor drept remarcabile la nivel estetic dar si in ceea ce priveste biodiversitatea.

Pasionatii de pescuit vor putea practica activitatea lor favorita si in timpul unei vacante in Comores, locul ideal pentru aceasta activitate sportiva datorita apelor calde. Pescarii vor putea prinde ton sau baracuda. Arhipelagul Comores adaposteste o flora si fauna endemica exrem de diversificata atat la nivel terestru cat si la nivel marin, ecosistemul fiind o prioritate.

Turistii pot descoperi o padure densa dar si o flora estimata la aproximativ 2000 de specii folosite in mai multe domenii precum medicina, artizanat sau cosmetice. Artizanatul este prezent in Comores in fiecare domeniu fie in sculptura in lemn, fie in broderie sau bijuterie.

Citeste: Africa de Sud, tara diamantelor, aurului si platinei

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ