Chiar daca Colorado nu este atat de cunoscut ca mai celebrul Arizona, Marele Canion sau Utah, este considerat perla vestului American datorita numeroaselor comori pe care le adaposteste. O icredibila diversitate de peisaje (munti, canioane, desert, dune de nisip, toate in acelasi stat), o anumita autenticitate datorita satelor western fermecatoare precum si atuurile unui oras american (Denver). Exista o multime de motive pentru care orasul Colorado merita sa fie vizitat.

Marooon Bells, unul din cele mai frumoase peisaje din Vestul American. Numele provine de la aspectul in forma de clopot. Un loc magic situat in regiunea Aspen.

Dune de nisip. Parcul national Great Sand Dunes este genul de peisaj la care te astepti sa il gasesti in Africa nu in America. Cu toate acestea, putem regasi un astfel de peisaj si in SUA. Dune de nisip inalte de 200 de metri.

Urca la bordul unui tren de epoca cu locomotiva cu aburi. In Colorado exista mai multe trenuri istorice, toate provocand acelasi sentiment: impresia unei calatorii in timp, in secolul 18, o aventura pe care o recomandam din toata inima. Daca esti fan Indiana Jones trebuie sa stii ca o parte din scene au fost filmate intr-un astfel de tren din Colorado.

Mile High City. Capitala statului Colorado, Denver este situata la o inaltime de aproximativ 1600 de metri. Este cu adevarat uimitor sa vezi un oras american veritabil, cu cladiri imense pe fundal cu lantul muntos Rocky Mountain, un peisaj fascinant si unic. Denver este orasul perfect pentru iubitorii de natura. O zi tipica pentru un localnic din Denver suna cam asa: shopping in mall dimineata si ski dupa-amiaza.

Aspen este statiunea de ski preferata a vedetelor de la Hollywood. Aspen este o regiune superba, toamna in special cand arborii capata o culoare aurie.

Colorado este principalul producator de bere din America si al treilea producator de vin din tara dupa California si Washington. Amatorii de bere au ocazia de a vizita braseriile si de a degusta bautura preferata.

Citeste: Excursie la Marele Canion (Grand Canyon), Statele Unite ale Americii

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ