Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • sare
  • 250-300 g maioneza
  • 100-150 ml smantana groasa
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare:

  1. Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o linguriþa rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pana cand se inmoaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca.
  2. Maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul cu sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta.
  3. Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amestecã cu ciupercile bine scurse.
  4. Salata se aseazã pe platou si se orneaza cu masline si gogosari sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.

Vezi mai multe retete cu Ciuperci

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ