Ingrediente:

  • 1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura
  • 50 g unt
  • 25 g faina
  • 100 ml smantana
  • o ceapa
  • marar
  • patrunjel
  • piper
  • sare.

Mod de preparare:

  1. Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30 minute, intr-o cratita cu 1/4 l apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand ciupercile se inmoaie bine, scotandu-se apoi ceapa.
  2. Faina se freaca cu o lingura de apa rece, desertandu-se peste ciuperci, cu care se amesteca lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege putin sosul, apoi cratita se ia de pe foc.
  3. Smantana batuta cu o lingura de apa rece se amesteca cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare.
  4. Deasupra se pun bucatele de unt, frunze de marar si patrunjel taiate marunt.

Vezi mai multe retete cu Ciuperci

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ