Cipru este o insula a contrastelor cu un patrimoniu istoric impresionant. A treia insula ca marime din Mediterana, insula Cipru a fost profund marcata de trecerea mai multor natii: otomani, britanici, greci, turci, cu totii si-au lasat urmele de-a lungul istoriei. Cipru este o veritabila mina de informatii pentru pasionatii de mituri si istorie, si nu numai. Iubitorii de natura, noctambulii si iubitorii de soare, cu totii isi vor gasi fericirea aici.

Insula se mandreste cu 340 de zile de soare pe an, climatul sau fiind considerat unul din cele mai sanatoase din bazinul mediteran. Cea mai buna perioada de vizitarea a insulei se intinde din aprilie pana in iunie si din septembrie pana in noiembrie. Cu o medie de noua ore insorite pe zi, insula Cipru este sinonima cu ape cristaline, plaje magnifice de nisip auriu, o gastronomie aparte, toate reflectand diversitatea influentelor din trecut.

Nu este deloc intamplator faptul ca Afrodita, zeita frumusetii si iubirii, s-a nascut conform legendei tocmai pe litoralul cipriot, din spuma marii. Nu avea cum sa isi aleaga un loc mai frumos de pe tarmul Mediteranei. Locuitorii sunt mandri de faptul ca, datorita acestui mit, insula Cirpu este supranumita insula Afroditei.

In extrema orientala a insulei, Ayia Napa, un fost sat construit in jurul unei manastiri venetiene este azi un oras turistic reputat pentru imensa sa plaja de nisip fin si pentru animatia nocturna. Este separat de sora sa mai mica, Protarasa de Cap Greco.

La malul marii, Limassol este un oras modern care beneficiaza de o situatie geografica ideala permitandu-le turistilor sa descopere frumusetile coastei meridionale si superbele podgorii. Castelul, orasul vechi si barurile in tendinte reprezinta principalele atractii ale orasului.

Nicosia, capitala insulei este ultimul oras din lume taiat in doua de o linie de demarcatie stabilita de ONU. Turistii vor descoperi aici o atmosfera unica, o arhitectura magnifica si o multime de muzee frumoase de arta si de istorie.

Larnaca este cel mai levantin oras din Cipru, un oras cosmopolit, in care turismul si istoria se conjuga in armonie. Destinatia ideala pentru a combina placerile balneare cu cele culinare.

Citeste: Peloponez, calatorie in sudul mitic

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ