Ingrediente:

  • 500 g carne
  • 2 oua
  • 1 felie franzela
  • 3 cepe
  • 3 legaturi verdeata
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 – 1/2 litru apa
  • 1 litru zeama de varza acra
  • leustean

Mod de preparare:

Carnea se toaca si se amesteca bine intr-un castron cu o ceapa taiata marunt si inabusita cu putina grasime, miez de franzela muiat si stors, oua, verdeata, sare si piper.
Se uda mana in apa rece si se fac perisoare mici si rotunde. Se taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu apa. Cand sunt gata fierte se adauga zeama de varza. Se lasa sa dea un clocot si se pun perisoarele sa fiarba incet. Aproape de sfarsit se adauga verdeata si leusteanul.

Vezi mai multe retete de Ciorbe

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ