V-aţi întrebat cum îşi petrec Europenii timpul liber?

Comisia Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), au întocmit un raport prin care oferă o perspectivă interesantă asupra vieţii secrete ale locuitorilor continentului.

Când vine vorba despre consumul drogurilor interzise, consumul de canabis este alegerea celor mai mulţi europeni. Studiile arată că 13% din tinerii cu vârstă cuprinsă între 15 şi 34 de ani au consumat Canabis anul precedent. Acest procent este general, fiind ţări precum Republica Cehă, unde un procent 24% din tinerii cu vârstă curpinsă între 15 şi 34 de ani au consumat Canabis anul precedent.Cannabis

Cocaina, este cel mai popular drog – ilegal în Europa – consumat de peste 1,9% din tinerii cu vîrstă cuprinsă între 15 şi 34 de ani din întreaga Europa. Anul trecut, în Marea Britanie, această cifră se ridică la 4,2%; ceea ce face ca Britanicii să fie cei mai mari consumatori de cocaină de pe continent.

Doar 1,7% dintre europeni, în acest interval de vârstă, au consumat Ecstasy sau MDMA, anul trecut, cu toate că unele tări au înregistrat procente semnificativ mai mari. Olanda este cap de lipsă, cu un procent de 5,5% din tinerii care au consumat droguri.

Drogurile legale, sunt de asemenea, foarte populare în Europa: 1/5 adulţi fumează zi de zi şi tot atâţia consumă alcool într-o cantitate exagerată cel puţin o dată pe lună.

Când vine vorba despre bolile cu transmitere sexuală, Britanicii sunt pe primul loc din Europa. Din fiecare 100 de mii de oameni din ţară, 60 au avut gonoree în 2014, în comparaţie cu media de transmitere din Europa de 20 din cei 100 de mii.
Virusul HIV a fost cel mai răspândit în Estonia, unde au fost infectaţi 22 de persoane la fiecare 100 de mii, în anul 2014. Cauza transmiterii a fost schimbul de ac în rândul consumatorilor de droguri.

Raportul oferă, de asemenea, unele statistici de sănătate generală a europenilor. Speranţa de viaţă a crescut pe întreg continentul de la 74,2 ani în 1990, la 80,9 ani în 2015, cu toate că mai mult de 1/6 aldulţi suferă de obezitate în anul 2014. Cele mai des întâlnite droguri

Sursa: IFL Science

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ