Natura ne rezerva o multime de surprize iar Cascada Niagara este dovada vie. Considerata a opta minune a lumii, urletul Cacadei Niagara nu lasa pe nimeni indiferent. 150.000 de litri de apa de culoarea verde smarald cad intr-o secunda de la o inaltime ametitoare, de la 53 de metri.

De cealalta parte a orasului New York, orasul care nu doarme niciodata se afla un loc la fel de fascinant ca orasul in sine: cascada Niagara, o minune a naturii asociata cu un patrimoniu istoric, cultural si culinar bogat. Situata in vestul statului New York, intre lacul Erie si lacul Ontario, orasul Niagara Falls si cascada cu acelasi nume se afla la 640 kilometri distanta de New York. La fel ca New York, Niagara Falls cunoaste ierni reci si veri calduroase insa este cautata de turisti pe tot parcursul anului. Iarna, peisajul inghetat este de-a dreptul fascinant, de poveste. Din orasul New York turistii pot ajunge la cascada cu autobuzul, trenul sau masina. Insa autobuzele si trenurile au numeroase opriri ceea ce inseamna ca inchirierea unei masini ramane cea mai buna modalitate de a ajunge la cascada.

Cascada Niagara reprezinta un ansamblu format din trei caderi de apa siuate la granita dintre SUA si Canada (Ontario): Cascada Potcoava cu o inaltime de 51 de metri, Cascada americana cu o inaltime de 53,6 metri si Valul Miresei cu o inaltime de 53,6 metri. Pentru a proteja aceasta minune a naturii a fost creat, in 1885 parcul Niagara Falls ceea ce face din el cel mai vechi parc din America. Parcul este dotat cu o multime de poteci si puncte din care cascada pate fi admirata insa cea mai buna modalitate de a masura puterea si zgomotul fascinant al acestei cascade spectaculoase este sa urci la bordul Maid of Mist, o ambarcatiune. Croaziera la bordul acestei ambarcatiuni ii duce pe curajosi exrem de aproape de cascada. Spectacolul este de neuitat.

Spectacolul este magic si pe timp de iarna cand peisajul este inghetat dar si pe timp de noapte deoarce cascada este luminata de un caleidoscop de culori.

Citeste: Excursie la Marele Canion (Grand Canyon)

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ