Ingrediente:

  • 4 cartofi mari (1 kg) din soiul „sapunari”
  • 4 linguri cu varf branza de vaci,
  • o felie de paine de 2 cm grosime
  • 1 ou
  • o lingura de unt
  • sare

Sosul:

  • o lingura cu varf de faina
  • o lingura cu varf de unt
  • 2 linguri cu varf de cascaval
  • o cana cu lapte dulce

Mod de preparare:

  1. Fierbeti cartofii in apa putin sarata. Cand s-au racit, curatati-i de coaja, taiati-i in jumatati, pe lung, si scoateti-le o parte din miez.
  2. Intr-un castron, frecati miezul de paine cu branza de vaci, oul, untul moale si un varf de cutit de sare.
  3. Umpleti cu aceasta compozitie jumatatile de cartofi si puneti-le intr-o cratita unsa cu unt.
  4. Pregatiti un sos alb din ingredientele de mai sus; puneti-l peste cartofi, presarati
    cascaval si dati la cuptor pentru 20 de minute.

Vezi mai multe retete cu Cartofi

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ