Ingrediente:

  • 1/2 kg cartofi
  • 3-4 linguri de untdelemn.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se curata de coaja, se spala cat sunt intregi si, apoi, se atie, pe lugime, in felii de 1/2 cm grosime. Feliile se suprapun si apoi, se taie, in betisoare cat mai subtiri.
  2. Intr-o tigaie infierbantata, 3-4 minute, fara grasime, se pune untdelemn in strat subtire care se va infierbinta imediat; se pun, imediat cartofii, sa acopere tigaia, se lasa sa se rumeneasca la foc mijlociu, mai inaii pe o parte, fara sa se amestece; se ridica putin
    furculita sa se vada daca s-au rumenit si, numai dupa aceea, se intorc pe partea
    celalta.
  3. In caz ca sunt mai multi cartofi, acestia se prajesc pe rand, completand untdelemnul.
  4. Se pastreaza calzi pe un vas cu apa fierbinte, neacoperiti, ca sa nu ramana crocanti. Nu se sareaza pana la servire, deoarece sarea ii inmoaie. Vasele cele mai bune pentru prajit cartofii sunt cele din tuci emailate; fiind groase, cartofii se rumenesc frumos, fara sa se arda.

Vezi mai multe retete cu Cartofi

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ