Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi cat mai mici
  • 50 g unt sau untdelemn
  • marar
  • patrunjel.

Mod de preparare:

  1. Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire cu cutitul, se spala bine si se scurg. Cartofii mai mari se taie in jumatati sau sferturi, apoi se pun intr-o cratita smaltuita sau din tuci impreuna cu untul topit sau untdelemnul, amestecindu-se ca sa se unga cat mai bine; numai astfel, se rumenesc frumos.
  2. Apoi, cratita se introduce in cuptor, la foc mijlociu, si se lasa circa 20 de minute, amestecand cartofii din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform.
  3. Cand sunt gata, se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt si se servesc fierbinti, cu diferite fripturi, chiftele, ochiuri etc.
  4. Cartofii noi, curatati de coaja, se pun intregi in 1/2 l apa clocotita, cu 1/2 lingurita de sare si se fierb 15-20 minute.
  5. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se taie in sferturi sau in jumatati si se pun intr-un
    vas, impreuna cu bucatele de unt, cu marar sau patrunjel taiat marunt.
  6. Se servesc imediat fierbinti, ca garnitura la diferite fripturi sau la carne fiarta
    rasol cu diferite sosuri, sau la snitele, ochiuri etc.

Vezi mai multe retete cu Cartofi

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ