Ingrediente:
- 1/2kg cartofi noi (sau in lipsa acestora, cartofi mici obisnuiti)
- 1/2lingurita unt
- putin mujdei de usturoi
- cateva fire de marar
- sare.
Mod de preparare:
- Cartofii se spala si se aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim cu capacul potrivit si introducem vasul in microgal.
- Coacem cartofii la temperatura cea mai mare timp de 9-11 minute.
- Dupa coacere se mai lasa vasul in microgal vreo 6-7 minute dupa care se scoate vasul cu atentie, fiind fierbinte.
- Se inlatura capacul cu atentie la iesirea aburilor. Se adauga untul amestecand usor cartofii.
- Se adauga mujdeiul si se sareaza continuind amestecarea.
Servire:
Se servesc calzi pe un platou si se presara cartofii cu marar proaspat tocat. Se consuma ca atare sau ca garnitura la peste sau carne.
Vezi mai multe retete cu Cartofi