Ingrediente:

  • 1/2kg cartofi noi (sau in lipsa acestora, cartofi mici obisnuiti)
  • 1/2lingurita unt
  • putin mujdei de usturoi
  • cateva fire de marar
  • sare.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se spala si se aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim cu capacul potrivit si introducem vasul in microgal.
  2. Coacem cartofii la temperatura cea mai mare timp de 9-11 minute.
  3. Dupa coacere se mai lasa vasul in microgal vreo 6-7 minute dupa care se scoate vasul cu atentie, fiind fierbinte.
  4. Se inlatura capacul cu atentie la iesirea aburilor. Se adauga untul amestecand usor cartofii.
  5. Se adauga mujdeiul si se sareaza continuind amestecarea.

Servire:

Se servesc calzi pe un platou si se presara cartofii cu marar proaspat tocat. Se consuma ca atare sau ca garnitura la peste sau carne.

Vezi mai multe retete cu Cartofi

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ