Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 3 linguri untura
  • 3 linguri faina
  • 1 ceasca smanaina
  • 1 ceasca zeama de ciuperci
  • 5 oua
  • verdeata
  • cateva foi de ceapa verde
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne.
  2. Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, prajita in untura, se adauga faina, smantana, zeama de ciuperci si verdeata tocata marunt.
  3. Se asaza jumatate din cantitatea de cartofi taiati in felii subtiri pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet.
  4. Se pun deasupra 4 oua rascoapte taiate in felii subtiri sau trecute prin masina. Peste oua se pun ciupercile prajite si se acopera cu restul de cartofi.
  5. Deasupra se toarna smantana amestecata cu ou batut, marar, foi de ceapa verde taiate marunt si sare.
  6. Se presara cu pesmet si se da cratita la cuptor. Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rastoarna pe farfurie.

Vezi mai multe retete cu Cartofi

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ