Ingrediente:

  • Carnati
  • untdelemn sau grasime de porc.

Mod de preparare:

Carnatul proaspat sau afumat se pune intr-o cratita sau tigaie potrivita cu marimea lui (nu mai mare), in care se toarna apa fierbinte cat sa-l cuprinda. Se fierbe acoperit, la foc mic, pana cand scade apa la jumatate; apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa fiarba pana scade complet apa, circa 30 minute. Cand apa a scazut si carnatul a lasat putina grasime, se mai adauga untdelemn sau grasime de porc, ca sa fie unsa bine cratita. Carnatul se lasa sa se rumeneasca, intorcandu-se pe toate partile, supraveghind sa nu se arda grasimea (apa nu se mai pune). Fript in acest fel, va fi foarte gustos si suculent.

Servire:

Carnatii se servesc calzi sau reci, ca si chiftelele.

Vezi mai multe retete de Friptură

 

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ