Fiecare tesut al organismului este format din celule dispuse intr-o mainera ordonata, fiecare tesut are propria sa structura celulara. Rezultatul multiplicarii dezorganizate a acestor celule este cancerul.

In mod normal o celula se divide in doua noi celule indentice cu cea originala. Celuele canceroase se divid necontrolat, nefiind capabile sa se organize si cresc incontinuu, la un moment dat cancerul devine vizibil. Acest tesut ce nu are forma unuia normal se numeste tumora.

Celulele unei tumori pot fi de doua feluri: benigne sau maligne.

Celulele benigne pot avea aspectul asemantator a unui tesut normal, acestea tind sa indeparteze tesuturile sanatoase si nu se inmultesc in ele.

Celulele maligne patrund in celulele sanatoase,declansand cancerul ,favorizandu-i dezvoltarea in organism.

Celulele canceroase iau nastere din cele sanatoase ale organismului, dar o singura celula canceroasa e suficienta pentru dezvoltarea mai multor pana la crearea tumorii.

Daca celulele canceroase provin din celulele membranelor exterioare atunci celulele se numesc carcinoame, cele localizate in structurile interne se numesc sarcomuri.

Cu cat celulele canceroase se pot raspandi mai rapid in oraganism, cancerul este mai grav, dar ele se raspandesc mai intai in tesuturile din apropiere astfel creand tumori vizibile si astfel se poate detecta cancerul si se poate incepe tratamentul.

Cauza principala a cancerului este neclara, dar fumatul, poluarea chimica si expunerea la radiatii,problemele sistemului imunitar, virusi ce afecteaza structura genetica a celulelor sunt cauze ce favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase.

Anumite tipuri de cancer sunt tratabile in cazul in care sunt diagnosticate din timp, mii de oameni sunt vindecati anual.

Prin biopsie se extrage o bucata din tumora pentru a fi examinta de specialist, astfel determinandu-se daca este sau nu canceros.

Prin chirurgie se pot indeparta cu succes celulele canceroase si inlocuirea lor cu celule sanatoase. Unele cazuri de cancer localizat pot fi tratate chiar cu radioterapie, fara a necesita interventia chirurgicala.

Terapii naturale pentru tratarea durerilor provocate de Cancer

Tratamentul medicamentos, chemoterapia, se foloseste in cazul in care cancerul este foarte extins sau iradiat incomplet. Medicamentul impiedica diviziunea celulara a cancerului.

Tratamentul cu hormoni consta in administrarea unui hormon inhibator pacientului oprind diviziunea celulara si odata cu aceasta si evolutia cancerului. Acest tratament nu prezinta efecte secundare neplacute si este folosit in cazul cancerului de prostata, mamar si uterin.

Citeste: Vitamina D reduce riscul de cancer

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ