California este un stat american ce a atras intotdeauna vizitatorii datorita frumusetii si bogatiei sale. Goana dupa aur, mirajul Hollywood-ului, California este considerata de multi regiunea in care curge lapte si miere, visul oricui. California este al treilea stat ca marime din America dupa Alaska si Texas, ocupa o suprafata de 414 000 km patrati. In plus, este si cel mai populat stat cu aproximativ 38 de milioane de suflete si adaposteste opt din cele mai mari orase ale natiunii: Sacramento, Oakland, Los Angeles, San Diego, San Francisco, Fresno, Sam Jose si Long Beach.

Yosemite este un loc pur si simplu fascinant: amatorii de faleze granitice si de munti vor ramane fara glas in fata acestui spectacol. Yosemite este in egala masura un univers salbatic cu imensa campie intre munti. Toulumne Meadows, un loc mai putin turistic insa care ofera privelisti spectaculoase.

Joshua Tree National Park este un parc mic insa foarte frumos. Renumit pentru arborii si formatiunile sale stancoase aparte, Joshua Tree National Park este una din cele mai populare atractii din California.

Death Valley, un nume care provoaca fiori pe sina spinarii. Te sfatuim sa eviti sa vizitezi acest loc vara deoarece temperaturile sunt infernale, de 50 de grade Celsius. Valea Mortii are un aspect selenar si este unul din cele mai aride si mai neprimitoare locuri de pe pamant. Urmele de pe sol dovedesc ca pietrele se misca chiar daca nu exista martori oculari ai acestui eveniment bizar. Aici, viata pare imposibila.

San Francisco, pozitionat intre oceanul Pacific si goful San Francisco este considerat unul din cele mai frumoase orase din SUA cu poduri celebre precum Golden Gate Bridge si celebra inchisoare Alcatraz care a devenit o atractie turistica.

Los Angeles este un oras tentacular, celebru pentru locuri precum Hollywood, Universal Studios, Beverly Hills si Rodeo Drive.

In partea de nord a Californiei, in Lassen Volcanic National Park exista cratere si lacuri vulcanice. Zone precum valea Nappa si Sonoma, cu o multime de podgorii, sunt celebre pentru productiile de vin.

Citeste: Los Angeles, o metropola cu o mie de fete

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ