In araba, Cairo inseamna „Cuceritorul”, „Invingatorul”. Cairo, cel mai mare oras din Egipt si din Africa inca ii fascineaza pe arheologi si turisti. Intins pe ambele maluri ale fluviului mitic Nil, Cairo fascineaza datorita arhitecturii sale islamice. Trecutul si prezentul coabiteaza in acest oras – modernul Cairo este alcatuit din monumente, biserici, palate, moschei dar si din gradini luxuriante.

Cairo este un oras dinamic cu un trecut bogat. Vizitarea orasului Cairo nu se rezuma la trecerea pe la piramide urmata de o vizita ghidata de doua ore la muzeul egiptean. Asta fac majoritatea turistilor ajunsi la Cairo. Pentru a vizita tot ce are Cairo de oferit este nevoie de cel putin 4-5 zile. Muzeele sale, pietele centenare, bazarele si moscheele cu arhitectura fascinanta si cartierele populare animate sunt principalele atractii ce seduc turistii din lumea intreaga.

Capitala egipteana este un oras in care trei lumi se amesteca, antica, islamica si crestina. Va recomandam sa vizitati prima data muzeele si moscheele care confera farmecul orasului. Muzeul egiptean in special, situat in centrul oraasului, in piata Tahrir, cel mai bogat muzeu din lume ce adaposteste comoara lui Tutankamon si statuia lui Anubis. Muzeul Gayer-Anderdon precum si moscheele El-Azhar si cea a sultanului Hassan nu trebuie sa lipseasca de pe lista de atractii vizitate.

De-a lungul strazii Abel Azziz se afla Midan Ataba, punctul de intalnire al orasului vechi cu orasul modern. Vechiul Cairo este o zona care adaposteste cele mai frumoase moschei din oras. Copta Cairo reprezinta orasul antic al Babilonului, un cartier considerat bastionul crestinismului. Cartierul adaposteste o biserica suspendata in onoarea Fecioarei. Sinagoga Berza, cea mai veche din Egipt se afla aici.

La 25 de kilometri distanta de Cairo, la Giza, turistii vor avea posibilitatea sa admire piramidele si sfinxul unde se pot vizita camerele regale ale celor trei piramide: Keops, Kefren si Mykerinos. Pentru o vizita autentica, poti parcurge regiunea pe spatele unei camile si sa asisti la un spectacol de lumini si sunete.

Citeste: O arhitectură deosebită – oraşe vechi, temple, piramide.

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ