Brazilia, cea mai mare tara din America de Sud este si a cincea ca marime din lume. Una din particularitatile acestei tari este urmatoarea: are cea mai mare natiune lusofona – fosta colonie portugheza – din lume. Brazilia are o suprafata totala de 8.514.877 km² si o populatie de 191.796.000 locuitori.

Peisaje unice si magnifice

O calatorie in Brazilia este, inainte de toate, o placere pentru ochi: peisajele sunt variate si magnifice. Cascade impresionante, plaje, parcuri nationale, jungla sau rezerve naturale, peisajele din Brazilia taie respiratia. Cascadele Iguazu situate la granita cu Argentina reprezinta una din cele mai populare atractii din Brazilia. Parcul national Chapada Diamantina va fi cu siguranta apreciat de pasionatii de drumetii, desertul de nisip alb din Parcul National Lençois Maranhenses nu lasa pe nimeni indiferent iar regiunea Pantanal este ideala pentru a descoperi fauna locala.

Plaje braziliene

Copacabana si Ipanema sunt cele mai cunoscute plaje din Brazilia insa nu sunt nici cele mai calme, nici cele mai frumoase din tara. Pentru cele mai frumoase plaje din Brazilia indreapta-te spre statul Santa Catarina in sud sau statele Paraiba, Rio Grande do Norte sau Pernambuco in nord-est. Porto de Galhinas, Jericoacoara, Carneiros, Florianopolis, Trancoso et Bombinhas se numara printre cele mai frumoase plaje din tara.

Orase magnifice

In Brazilia exista o multime de orase ce merita sa fie vizitate. Fie ca alegi sa le vizitezi pe cele mai mari precum Rio de Janeiro, Salvador de Bahia sau Brasilia, fie ca alegi sa le vizitezi pe cele mai mici precum Petropolis sau Paraty, toate sunt interesante si unice. De la cartierul istoric si colorat Pelourinho din Salvador de Bahia la centrul pitoresc din Paraty, trecand pe la monumentele futuriste din Brasilia, capitala tarii, Brazilia are de toate pentru toate gusturile.

Fiesta

Pentru multi Brazilia este sinonima cu fiesta si pe buna dreptate. Fiesta este un adevarat sport national pentru brazilieni. Carnavale, sarbatori culturale, concerte in aer liber si defilari… daca nu te afli in Brazilia in perioada organizarii unuia din aceste evenimente, ai la dispozitie cluburile de noapte sau baruri extrem de aglomerate deoarece brazilienii stiu sa petreaca pana in zorii zilei.

Citeste: Paradisuri tropicale – cele mai frumoase locuri calde din lume

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ