Nimeni nu s-a aşteptat ca Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, însă el este acum Preşedintele ales de popor şi acest fapt influenţează şi produce lucruri interesante pe pieţele cryptoccency.

Potrivit CoinDesk, preţul monedei Bitcoin a fost influenţat de probabilitatea din ce în ce mai mare ca victoria lui Trump să fie o certitudine. Valoarea maximă a fost de 738$, plecând de la o valoare a Bitcoinului din timpul sondajelor de 703$. După alegeri preţul bitcoinului s-a stabilizat la 725$; însă nu este nici pe departe la fel de rău ca şi preţul acţiunilor care au fost într-un picaj după victoria lui Trump. Bitcoin

Aşa arată cifrele:

S&P: -5%
FTSE: -5%
DAX: -5%
Nikkei: -5%
Crude: -3%
Peso/USD: -12%
Dollar Index: -2%
Gold: +4%
Bitcoin: +3%

Oamenii sunt din ce în ce mai nesiguri cu privire la viitorul ţării lor, de aceea ei fac investiţii masive în aur şi în Bitcoin. Se presupune că ambele sunt investiţii care îşi vor păstra valoarea într-un scenariu apocaliptic, în cazul în care monedele ţării s-ar prăbuşi.

După preluarea Casei Albe ale lui Trump nu s-a derulat până în prezent un scenariu apocaliptic însă previziunile economice sunt suficient de argumentate pentru a influenţa comportamentul comercianţilor.

Ce este şi cum funcţionează Bitcoin? 

_____
Sursa: TNW

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ