Oras modern, cosmopolit, ecologic, incarcat de istorie si multicultural… numeroase sunt atractiile de vizitat si activitatile de facut in timpul unui sejur in capitala germana.

Berlin, un oras modern si multicultural. Turistii vor avea ocazia sa descopere locuri culturale fantastice precum Gendarmenmarkt, Reichstag, Potsdamer Platz, Check Point Charlie, muzee (numai putin de 170), expozitii. Cu alte cuvinte, nu vor avea timp sa se plictiseasca. Berlin este un oras renumit in Europa pentru cluburile sale si pentru evenimentele organizate. De-a lungul anului se organizeaza numeroase concerte in aer liber. Turistii amatori de techo nu trebuie sa rateze Love Parade. Fostele fabrici si ateliere industriale reamenajate sunt ideale pentru petrecareti. Berghain, un club atipic situat intr-o fosta uzina a fost ales cel mai bun club din lume.

Reichstag
Reichstag
Gendarmenmarkt
Gendarmenmarkt
Potsdamer Platz
Potsdamer Platz
Check Point Charlie
Check Point Charlie

Berlin, un oras ecologic. Iti recomandam sa vizitezi orasul pe bicicleta, un mijloc de transport ieftin si practic. Adesea asociat cu notiunea de oras verde, Berlin ofera numai putin de 2500 de spatii verzi deschise publicului. Paduri, parcuri si gradini superbe, turistii vor fi surprinsi de prezenta naturii in acest spatiu urban. Gradina zoologica cu acvariul sau vor fi cu siguranta pe placul celor mici si celor mari deopotriva. Doua sferturi din berlinezi folosesc folosesc transportul in comun si bicicleta.Gradina Zoologica, Berlin

Berlin, oras cosmopolit. Berlin este un oras apreciat de cetatenii din lumea intreaga datorita stilurilor sale diferite, un melanj de culturi in stare pura. Tachelas reprezinta un colt al artistilor pe care trebuie sa il descoperi in mod obligatoriu. East Side Gallery merita si el o vizita cu bucatile din zidul Berlinului pictate de artisti. Arhitectura orasului este deosebit de placuta, stilul de viata adoptat de localnici este dinamic si relaxant totodata. Iata de ce nu vei avea timp sa te plictisesti odata ajuns aici. Duminica, dupa o sesiune de shopping iti recomandam sa te indrepti spre Karaoke de Mauerpark pentru a profita de atmosfera placuta.

Test de cultura generala: Care sunt capitalele tarilor europene?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ