Cu o istorie lunga de peste trei milenii, capitala chinezeasca este celebra atat pentru modernitatea cladirilor sale cat si pentru monumentele istorice. Iata care sunt atractiile pe care nu ar trebui sa le ratezi in timpul unui sejur la Beijing.

Mormintele Ming

Cu mausoleele lor somptuoase, cele 13 morminte apartinand imparatilor dinastiei Ming si reprezinta un vast camp organizat in asa fel incat sa respecte principiile Fengshui.

Piata Tian’anmen a fost teatrul diferitelor manifestari majore de-a lungul istoriei si a numeroaselor defilari militare. Piata Tian’anmen este, cu monumentele sale emblematice situata in apropiere de mormintele Ming si este cea mai populara si mai vizitata atractie din Beijing.

Orasul interzis

Piata Tian’anmen isi trage numele de la poarta de Pace celesta care o separa de acest fost oras regal. Te sfatuim sa apelezi la o vizita ghidata si sa te incalti cu ceva confortabil deoarece Orasul Interzis ofera o multime de lucruri de vazut.

Palatul de Vara 

Cea mai impresionanta din gradinile imperiale chinezesti reprezinta un complex compus din lacuri, spatii verzi si palate, constituie cea mai calma atractie din Beijng.

Templul Cerului dispune de o arhitectura ce ne aminteste de perioada dinastiilor Ming si Qing. Constructia sa a fost finalizata in anul 1420 si se numara printre cele mai sacre locuri din China.

Parcul Beihai este o fosta gradina imperiala transformata in gradina publica. Parcul Beihai, pe langa faptul ca este un loc de o rara frumusete adaposteste unele din cele mai turistice monumente ale orasului precum zidul celor noua dragoni.

Stadionul national din Beijing a fost construit special penru Jocurile Olimpice din 2008 si poate gazdui in jur de 91 000 de spectatori. S-a impus de-a lungul vremii drept unul din simbolurile Chinei moderne. Turistii il pot vizita cu ajutorul unui ghid sau pot face rost de bilete pentru a asista la un meci de fotbal.

Citeste: O arhitectură deosebită – oraşe vechi, temple, piramide.

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ