Dinamic, cosmopolit, pitoresc, surprinzator… iata doar cateva din adjectivele folosite adesea pentru a descrie Barcelona, unul din cele mai importante orase mediteraneene. Situat intre plajele Mediteranei si colina Montjuic, Barcelona este un oras cultural, cu o personalitate si traditii puternice. Capitala Cataluniei, una din cele 17 comunitati autonome ale Spaniei, Barcelona este adesea descris drept cel mai modern si mai progresist oras al tarii dar si avangardist in domeniul artei, gastronomiei si modei.

Barcelona este un oras in continua miscare cu numeroasele sale baruri, cafenele si restaurante dar si cluburi de noapte. Din punct de vedere estetic, Barcelona este cel mai inovator si mai fascinant oras din Spania. Cartierul gotic (Barri Gotic), foarte bine conservat, concentreaza o impresionanta colectie de cladiri medievale. In timp ce acest cartier ne arata bogatiile obtinute in cursul secolelor XIII, XIV si XV, structurile art nouveau ale cartierului Eixample reflecta marile reusite industriale ale secolului XIX. Aici, marii artisti ai modernismului catalan – Antoni Gaudi in principal – au construit numeroase cladiri, parcuri si biserici in contradictie cu constructiile neoclasice extrem de populare din prima jumatate a secolului XIX.

Pentru a descoperi aceasta diversitate, La Rambla, strada extrem de animata ce adaposteste numeroase restaurante, cafenele si magazine este cea mai potrivita. La Rambla este inima orasului Barcelona. Pe langa admirarea celor mai frumoase fatade ale cladirilor, tursitii pot vizita cele mai frumoase muzee din Europa. Unele sunt dedicate in intregime operei lui Pablo Picasso si Joan Miro, iar Muzeul National de Arta din Catalunia adaposteste cele mai importante opere de arta romane si gotice. La toate acestea se adauga expozitii de arta regulate, festivaluri de film lunare si concerte in aer liber. Cu alte cuvinte, nu ai cum sa te plictisesti in Barcelona.

Profita si tu de acest oras avangardist. Gusta delicioasele preparate mediteraneene, relaxeaza-te pe una din cele mai frumoase plaje din lume si descopera o cultura noua… garantam ca nu vei mai vrea sa te intorci acasa prea curand.

Citeste mai multe despre Spania

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ