Austria este o tara mica, usor de explorat, renumita prin activitatea sa culturala variata, o tara in care natura a stiut sa isi pastreze un loc predominant oferind peisaje de un farmec autentic, o veritabila imagine de carte postala care adaposteste nume mitice precum Alpii, Tirol sau Dunarea.

O calatorie in Austria inseamna, in primul rand, o intalnire cu lanturi muntoase celebre: Alpii. Ocupand 70% din teritoriul Austriei, lanturile muntoase ale Alpilor se intind de la est la vest fiind despartite intre ele de afluentii Dunarii – Enns, Inn si Salzach. Austria ocupa o pozitie specifica fiind considerata o intersectie intre Europa de Nord si Europa mediteraneana. Aceasta diversitate a peisajului cu munti cu o altitudine ridicata precum Grossglockner (3797m) si munti cu o altitudine mai joasa precum muntele Brenner (1316m) favorizeaza o multime de activitati in aer liber. Pasionatii de drumetii, de ski, de plimbari in aer liber isi vor gasi fericirea in Austria care ofera un numar exceptional de practici sportive.

Dunarea, cel mai mitic fluviu al Europei evoca in mod necesar prestigiul Austriei pe care il traverseaza pentru a-si continua cursa in Cehia. Dealuri fermecatoare si campii presarate cu podgorii si sate, iata ce va asteapta in timpul unui sejur in Austria.

Climatul din Austria este puternic influentat de prezenta Alpilor care supun o mare parte din tara la un climat alpin in timp ce restul tarii beneficiaza de un climat continental. Verile sunt calde si insorite in timp ce iernile sunt reci si geroase. Cu toate acestea, zonele alpine ofera ierni insorite. Foehnul este frecvent in Austria, in special in vai. Drept consecinta, climatul este mai uscat si mai bland. Din acest motiv, Austria este o tara care se poate vizita in orice anotimp, in functie de interesele fiecaruia in parte.

Austria adaposteste sase parcuri naturale cu fauna si flora total diferita. Apa este abundenta in Austria. Sursele de apa din inima muntilor aprovizioneaza milioanele de locuitori. Lacurile sunt si ele numeroase, aproape la fel de curate ca apa potabila. Apele australiene formeaza un veritabil ecosistem, un spatiu ideal pentru evadare.

Test de cultura generala: Care sunt capitalele tarilor europene?

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ