Atena este un oras cu o istorie glorioasa, un oras venerat de zei si oameni deopotriva. Capitala Greciei, Atena, este un oras incantator. Muzeele si activitatile diverse nu lipsesc din aceasta capitala euroeana. Istoric si modern totodata, Atena este un oras ce poseda numeroase atuuri. Numerosi sunt turistii care ajung in Atena in timpul unei scurte escale, preferand soarele din insulele grecesti. Cu toate acestea, Atena si Grecia continentala merita sa fie vizitata, sa ii consacri cateva ore macar.

Acropole si Partehnon

Cand ne gandim la Atena primul lucru care ne apare in minte este imaginea colinei Acropole cu Parthenonul in varful sau. Acest monument este considerat una din cele sapte minuni ale lumii antice, si iti vei da rapid seama de ce. Parthenonul este fara indoiala eblema capitalei grecesti, colina fiind vizibila din toate colturile orasului. Acropole adasposteste mai multe monumente maiestuoase majore cel mai cunoscut fiind Parthenonul. Templul este dedicat zeitei Atena, zeita protectoare a orasului.

Agora antica

Situata la poalele colinei Acropole, Agora Antica reprezinta o alta vizita interesanta in special datorita starii sale de conservare. In Grecia Antica, Agora era cea mai importanta piata publica din Atena, este considerata leaganul democratiei. Agora era centrul administrativ, religios si commercial al Atenei. Lasa-te cuprins de magia acestui loc incarcat de istorie.

Colina Muzelor, cunoscuta si sub denumirea de colina Philopappos are o inaltime de 147 de metri si ofera o panorama superba asupra orasului, odata cu lasarea serii in special.

Gradina Nationala din Atena este situata in inima orasului si reprezinta o veritabila oaza de verdeata. Creata in 1923, aceasta gradina este un loc linistit, calm, ideal pentru a te adaposti la umbra de razele soarelui. Accesul in gradina este gratuit.

Stadionul Olimpic este situat in apropiere de Gradina Nationala si a fost construit in secolul IV i.CH. iar starea sa de conservare este impresionanta.

Templul Zeus ii va impresiona cu siguranta pe turisti cu cele 15 coloane ale sale datand din secolul V. O vizita simbolica a templului zeului cerului, protectorul orasului.

 

Citeste mai multe despre Grecia

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ