La nord se afla pitorestii munti Ozark acoperiti de paduri magnifice de stejari si de pin. La sud se intind campiile de pe valea Mississippi unde hectare de riziere devin toamna paradisul vanatorii de rate. Arkansas este un oras renumit pentru numeroaseles sale surse termale, cele mai cunoscute aflandu-se in Hot Springs.

Batranii Munti Ozark adapostesc o multime de sate istorice unde s-au instalat numerosi anticari si artizani. La Mountain View se afla sediul Ozark Folk Center State Park unde turistii pot afla mai multe lucruri cu privire la stilul de viata al muntenilor de altadata si pot vizita grotele Blanchard Springs.

Little Rock este capitala statului si caminul excelentului Arkansas Art Center. In centrul statului si pe malurile raului Arkansas, orasul a inaugurat, in noiembrie 2004, marea Biblioteca Clinton.

Hot Springs National Park

La o distanta de 90 de kilometri sud-vest, Hot Springs a fost inaugurat in 1932 si reprezinta primul parc national din SUA. Acest parc national este situat intr-o regiune de munte pitoreasca, intr-o statiune termala si climatica. Apele benefice a celor 47 de surse minerale sunt adunate si distribuite in stabilimentele situate in oras si in parc. Virtutile acestor ape erau deja bine cunoscute de indieni, inainte ca exploratorul spaniol De Soto sa descopere acest loc in 1541. Sursele de apa calda debiteaza in jur de cinci milioane de litri pe zi la o temperatura medie de 62 de grade.

Eureka Springs reprezinta una din cele mai fermecatoare comunitati din Arkansas. S-a dezvoltat incepand cu anul 1880 in momentul in care cele 63 de surse termale au fost recunoscute pentru proprietatile lor curative. Strazile sunt sinuoase, casele sunt cocotate pe varf de munte. In Petit Jean Mountain se afla Winrock Farms, una din cele mai moderne ferme de vite din lume.

La Bull Shoals, turistii vor vedea grote spectaculoase, un sat Ozark restaurant si un turn de observare in varful muntelui. Singura mina de diamante accesibila publicului din SUA este situata in regiunea Ouchita Mountain.

Citeste: Washington DC, cel mai puternic oras din lume

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ