Fenomen grandios si fara indoiala una din minunile lumii, Marele Canion nu este singurul spectacol maret oferit de Arizona. Deserturi de o rara frumusete, rezerve indiene, ruinele unei civilizatii disparute si primele misiuni spaniole… acestea sunt doar cateva din comorile ascunse de cel mai insorit stat din SUA.

Citeste si: Excursie la Marele Canion (Grand Canyon)

Monument Valley Navajo Tribal Park situat in partea de sud-est a Arizonei si la sud de Utah se intinde pe mii de kilometri patrati cu formele sale stranii. Peisaje demne de un film western.

Navajo National Monument le ofera turistilor posibilitatea de a admira cele mai impresionante locuinte troglodite din Arizona. Pe trei zone de numai putin de 240 de hectare se intind ruinele unei civilizatii cunoscute sub numele Pueblo din secolul 13.

Marele Canion al raului Colorado, in partea de nord se intinde pe o lungime de 350 de kilometri. Se estimeaza ca Marele Canion are o vechime de peste 230 de milioane de ani. Fara indoiala Marele Canion reprezinta unul din cele mai grandioase spectacole din lume. Climatul si vegetatia de pe versantul de sud sunt tipice sud-vestului arid. Versantul de nord este diferit, are o inaltime de peste 400m si seamana cu Canada in ceea ce priveste climatul si vegetatia.

Parcul national al Marelui Canion este deschis pe tot parcursul anului insa zapada blocheaza rutele de pe versantul de nord din octombrie pana in mai. Pistele si rutele de pe versantul de sud sunt de obicei deschise, mai sigure. Deschis publicului din 2007, Grand Canyon Skywalk este o pasarela de observare, un pod in forma de potcoava care le permite turistilor sa se plimbe la o inaltime de 1200 de metri.

Flagstaff, situat la o inaltime de 2100 de metri este un oras autentic si pitoresc si beneficiaza de un ecosistem variat. Amatorii de natura vor putea descoperi acest mediu prin intermediul unei drumetii in padurea nationala Coconino. Orasul este inconjurat de munti acoperiti de pini. Flagstaff este un loc privilegiat pentru pasionatii de astronomie cu Lowell Observatory care poseda doua telescoape datand din anul 1896 si 1928. Cele doua aparate, inca in functiune, se pot folosi pentru a observa universul.

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ