Sunt oamenii condamnaţi?
Stephen Hawking, renumitul fizician, este de părere că da! Omenirii i-au mai rămas doar 1000 de ani până când un asteorid va lovi Pământul în anul 3016, fel cum s-a întâmplat în cazul dinozaurilor.

Hawking susţine că schimbările climatice, armele nucleare şi viruşii genetici, constituie o ameninţare la adresa existenţei rasei umane. În plus, cu cât oameni vor locui pe această planetă, cu atât mai mult va creşte riscul ca Pământul să se dregradeze şi să moară.
Soluţia este în spaţiul cosmic! Omenirea trebuie să exploreze spaţiul cosmic pentru a supravieţui.

„Trebuie să.. continuăm să mergem în spaţiu pentru viitorul omenirii. Nu cred că vom supravieţui alţi 1000 de ani fără să părăsim planeta noastră fragilă. Deşi probabilitatea unui dezastru pe Pământ, într-un anumit an, poate fi destul de scăzută, se măreşte de-a lungul timpului şi devine o certitudine în următorii o mie sau zece mii de ani. Până atunci ar trebui să ne răspândim în spaţiu, cât şi pe alte stele, astfel încât un dezastru pe Pământ să nu însemne sfârşitul rasei umane”, a spus Stephen Hawing într-un discurs susţinut la Oxford University Union.

Cu toate acestea oamenii nu sunt singura ameninţare a Pământului. Într-o filmare, Hawking a afirmat faptul că un asteroid poate lovi în viitor Pământul.

„Una dintre cele mai mari ameninţări asupra vieţii inteligente în universul nostru este probabilitatea mare ca un asteroid să lovească planetele locuite”

Deşi NASA şi agenţiile spaţiale urmăresc asteroizi din apropierea Pământului, aceste agenţii spaţiale pot urmări doar câteva mii dintre aceste corpuri, un mic procent din cei 600 de mii de asteroizi cunoscuţi în sistemul nostru solar.

„Ştim doar de aproximativ 15% sau 20% din corpurile care au dimensiuni mai mari de câteva sute de metri. În cazul în care aceste corpuri lovesc Pământul, pot provoca daune unei ţări întregi, sau chiar unui continent”, a declarat astronomul Patrick Michel.

______
Sursa: Nature World News

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ