Afecţiuni ale ficatului. Ce nu am voie să mănânc?

Carne: de porc grasă, de oaie, de miel (contraindicaţie relativă), gâscă,
raţă, vânat, afumături, conserve, slănină, creier, rinichi, peşte gras.

Grăsimi: toate, cu excepţia untului şi uleiului rafinat, în cantitate de
maximum 40-50 gr pe zi.

Ouă: de raţă, ochiuri prăjite, omlete prăjite, ouă răscoapte, maioneză.

Brânzeturi: caşcaval, brânzeturi fermentate.

Legume: fasole şi mazăre uscate, castraveţi, varză sub altă formă decât
crudă, vinete, ceapă, usturoi, ridichi, hrean, ardei.

Fructe: nuci, alune, arahide, migdale.

Dulciuri: ciocolată, creme de unt, aluat cald sau dospit, cu mult unt,
cozonac, pateuri din foietaj, baclava, torturi cu cremă, toate prăjiturile
cu grasime, înghetata de alune, de ciocolata.

Condimente: piper, boaia de ardei, muştar, hrean, ardei iute.

Băuturi: toate băuturile alcoolice (ţuică, vin, bere, lichior), cafea
naturală, cacao, sucuri fermentate.
Sunt interzise sosurile cu maioneză, cu rântaş, condimente sau cu adaos de
zeamă de oase.

Vezi mai multe Regimuri alimentare

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ